Apps voor kleine bedrijven: waar moet je op letten?

app laten bouwen of maken

Wanneer je een app laat ontwikkelen voor jouw bedrijf, is het belangrijk om eerst stil te staan bij bepaalde vragen. In dit artikel zetten we uiteen welke factoren meespelen bij het ontwikkelen van een app voor kleine bedrijven. Je wil immers een app laten ontwikkelen die goed aansluit bij jouw product en/of diensten en logische aanvulling vormt voor jouw bedrijf.

 

Waarom laat je een app bouwen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een app laat ontwikkelen is eentje die in het eerste opzicht vrij voor de hand ligt: waarom? Een app dient namelijk een doel te dienen, en kan potentieel helpen jouw bedrijf nog succesvoller te maken. Hiervoor is het belangrijk om eerst stil te staan bij welke functie de app zal dienen naast de producten of diensten die jouw bedrijf al levert.

Een app laten ontwikkelen kost wat tijd en geld. Dat is het uiteindelijk echter wel waard als er een effectieve strategie achter zit. Is het bijvoorbeeld een app om de communicatie tussen werknemers vlotter te laten lopen? Is de app bedoelt om klanten meer te betrekken bij het bedrijf? Of is de app juist het kernpunt van het bedrijf, en plaatsen klanten hun bestellingen in de app zelf?

Mocht je er zelf nog niet helemaal over uit zijn, helpen wij je vanzelfsprekend met het nadenken over hoe je een app het beste kunt implementeren voor jouw bedrijf.

 

Wat is de doelgroep van jouw app?

Ook is de doelgroep van belang voor het maken van de app. Gaat het om een app voor jongeren, of misschien voor werkzoekenden tussen 40 en 50 jaar? Jouw doelgroep bepaalt op verschillende manieren hoe de app wordt gestructureerd, welke toon er wordt gezet in de taal en bijvoorbeeld ook in hoe het design eruit komt te zien.

 

Welk platform kies je voor jouw app?

Bij apps denk je natuurlijk al gauw aan iOS en Android, maar er zijn uiteraard nog meer mogelijkheden. Ook afhankelijk van de vorige vraag, namelijk welke doelgroep jouw bedrijf heeft, kun je bepalen waar jouw doelgroep zit. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je eigenlijk een web app nodig hebt, die mensen via de browser kunnen benaderen. Lees ook onze blog over verschillende type apps!

Wat ons brengt bij de volgende vraag:

 

Welk soort app laat je ontwikkelen?

Wanneer je een app laat ontwikkelen zijn er verschillende soorten apps om uit te kiezen. Het gaat hierbij om web apps, native apps en hybride apps. Iedere variant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, en kan op basis van jouw specifieke eisen de juiste keuze zijn voor jouw bedrijf.

We hebben al een artikel geschreven dat wat dieper ingaat op de verschillen tussen web apps, native apps en hybride apps, en zullen het daarom kort toelichten.

Web apps zijn kort gezegd apps die je kunt benaderen via een browser. Dit maakt het erg universeel en toegankelijk voor de gebruiker. Een native app is een app die specifiek is gebouwd voor een platform, zoals bijv. iOS en Android. Dit zorgt ervoor dat de app de volledige functionaliteit kan gebruiken van het betreffende besturingssysteem. En verder zijn er nog de hybride apps, die lijken op native apps, maar gebouwd zijn om te kunnen werken om verschillende platforms. Hierdoor zijn ze wat veelzijdiger en vaak ook goedkoper om te laten ontwikkelen.

background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle background triangle